Bersa er en argentinsk våpenprodusent, lokalisert i byen Ramos Mejía i Argentina. Selskapet ble grunnlagt på midten av 1950-tallet av de italienske innvandrerne Benso Bonadimani, Ercole Montini og Savino Caselli, alle sammen utdannet mekaniske ingeniører. Montini gikk i lære hos Beretta i Italia. Til å begynne med produserte de deler til den nå nedlagte argentinske våpenprodusenten Ballester Molina. Deres første pistol var en modifisert versjon av en Ballester modell som de kalte “Luan”, som kombinerer de to første bokstavene i etternavnene til de to designerne av pistolen, Luce og Antonovich. Pistolen hadde ikke mye kommersiell suksess og svært få av dem ble produsert, så I dag er de et yndet og sjeldent samlerobjekt.

I 1959 ble den første 22 Long Rifle pistolen kommersialisert, kalt Modelo 60, som senere utviklet seg til Modelo 62, og var basert på et modifisert Beretta-design. Denne solgte svært bra og i 1960 ble navnet Bersa endelig introdusert, og det består av de første bokstavene av grunnleggernes fornavn. Mange flere vellykkede modeller i stadig sterkere kalibrer ble produsert i de påfølgende årene. Dette gjorde Bersa til et kjent og respektert navn i våpenverdenen. I 1989 ble den første komplette combat pistolen introdusert, modell 90 hadde et massivt kammer og benyttet ammo av typen 9 × 19 Parabellum; det største kalibret noen gang produsert for bruk i et håndholdt våpen.

I 1994 lanserte Bersan en helt ny modellinje under navnet Thunder, etterfulgt av et tall som angir pistolens kaliber. Selv om våpen i Thunder-serien i virkeligheten består av to helt forskjellige design og mekaniske løsninger, ble de solgt under samme serienavn. Selv om få forstod tanken bak dette solgte serien meget bra. Med patroner opp til og med 380 ACP er dette håndvåpen i kompakte størrelser, det er med unntak av Thunder 22-6, som er en 22 LR konkurransepistol med 6 tommers løp. Denne er basert på et blowback-system, for kraftigere runder, som starter med 9 × 19 mm Parabellum.

På slutten av 1990-tallet vant Bersa kontrakten om å levere et nytt standardvåpen til Argentinas væpnede styrker og Argentinas føderale politi. Denne kontrakten skulle se selskapet erstatte deres aldrende Browning Hi-Power pistoler med den helt nye Bersa Thunder 9, en videreutvikling av selskapets MPX 90 modell.

På store deler av 1980-tallet produserte Bersa også en serie 22 Long Rifle-kaliber single- og dobbeltløp hagler. Haglene var produsert med høy kvalitet, men det skulle vise seg at denne delen av markedet skulle bli for vanskelig å ta markedsandeler i. Selskapet avsluttet derfor produksjon av hagleserien i 1989.

Livstidsgarantien til den opprinnelige eieren

Styret i Bersa vedtok i 1986 at alle våpen levert av dem skulle komme med livstidsgaranti til den opprinnelige eier. Ikke bare økte dette salget av nye våpen, men også bruktmarkedet for Bersa-våpen økte da folk tok erklæringen som det ultimate beviset på kvalitet. Etter å ha innført garantien lanserte Bersa en rekke nye serier med våpen. I løpet av få år kom både Thunder 22, 32 og 380 Walther PP og PPK, samt Thunder 9 og 40 på markedet. Alle ble selvsagt solgt med livstidsgaranti. Thunder 32 og 380 håndvåpen selger fortsatt veldig bra i land som forbyr bruk av kraftigere patroner for sivilt personell. Thunder 380 er enormt populær på det amerikanske markedet som et lite og lett skjult høykvalitetsvåpen som kan brukes både til konkurranse og personlig forsvar.

For å fremme sine våpen videre har Bersa satt sammen er eget skytterteam, Team Bersa. Alle medlemmene er utstyrt med Thunder 9 og Thunder 40 pistoler. Teamet har vunnet flere IPC turnering over hele Nord-Amerika. Bersa er for tiden et av de største private selskapene i Argentina.

Privacy Policy