Nosler er et amerikansk konsern som produserer og markedsfører en rekke produkter innen våpen, ammunisjon og våpendeler. Selskapet har spesialisert seg på på høykvalitets hollow ammo og myktip ammo for jakt. Det nåværende selskaper inkluderer Nosler, Inc., Nosler Custom, og Nosler Reloading. Noslers har i alle år bidratt til å utvikle våpenindustrien. De har gjennom årene lansert en lang rekke ny ammo, produksjonsteknikker, og nye banebrytende våpendesign.

Historien

John Nosler ble født 4. april 1913 i Brawley, California. Allerede i ung alder begynte Nosler å jakte elg i British Columbia. I 1946, da kulene han brukte ikke klarte å trenge dypt nok til å nå vitale organer og drepe dyret raskt, bestemte han seg for å lage sin egen ammo som kunne klare jobben. På den tiden kom de fleste jaktprosjektilene i en enkelt kobberlegering med en enkelt blykjerne. Denne ammon ga god penetrasjon, men mislykkes ofte i å utvide seg og passere helt gjennom et dyr slik at de forlot et forholdsvis lite sår. Nosler, som var en ivrig jeger, var som jegere flest opptatt av at dyrene skulle lide så lite som mulig og at man skulle kunne utnytte så mye som mulig av dyret.

Nosler, som hadde en bakgrunn som ingeniør, hadde god kunnskap om de fysiske lovene som er involvert i utvikling i av ammo, men han hadde ingen erfaring med produksjon av verken våpen eller ammo. Etter flere mislykkede forsøk og mange lange netter kom Nosler opp med et nytt design som brukte en helt ny hette på prosjektilet. Det nye prosjektilet ga mer konsistent ekspansjon, bedre kjernekoblig som hindret separasjon av blykjernen fra kobberjakken, og en plastiske ballistisk tipp for å gi strømlinjeformet form. I starten produserte Nosler bare ammo til personlig bruk, men etter som hans jaktkamerater så den nye ammo og fikk prøve den ut selv, var det klart at han måtte starte en større produksjon. I Februar 1949 grunnla han Nosler Inc. og startet produksjon av sin nye ammo. Selskapet ble en umiddelbar sukksess og innen 1951 var Noslers ammo å finne hos mer enn 15.000 utsalgssteder over hele USA.

Etter suksessen med sin nye ammo for jakt, fikk Nosler muligheten til å bruke sin erfaring til å utvikle ny ammo. I løpet av 1950-tallet utviklet han en rekke nye typer ammo, og selskapet fikk etterhvert kontrakt med både det amerikanske militæret og politiet. Nosler har også utviklet ammo som i dag bare er tillatt for salg og bruk innen militæret.

Ytterligere innovasjoner fra Nosler inkluderte nye teknikker for produksjon av prosjektilhetter som ga mer konsistent ekspansjon, bedre kjerneteknikk, nye produksjonsmetoder som mer enn halverte produksjonstiden, og ikke minst V-Max prosjektilet som han utviklet sammen med den legendariske våpensmeden Tom Hornady. John Nosler solgte hele selskapet og fabrikken til sin eldste sønn i 1988. Nosler selv trakk seg tilbake og levde et rolig liv fram til han døde hjemme i Bend, Oregon, 10. oktober 2010.

Nosler Inc. i dag

Etter å ha overtatt selskapet fra sin far i 1988, fikk Tony Nosler inn en ny gruppe investorer og brukte mange millioner dollar på oppgradering av fabrikken og distribusjonssystemet deres. I dag produserer Nosler en rekke forskjellige jaktprosjektiler, pistoler, lyddempere og en egen linje med jaktutstyr. Selskapet har de senere årene også startet produksjon av messing og selger i dag nesten like mange messinghylser til andre produsenter, som de produserer til sine egne prosjektiler. I 2012 introdusert Nosler Custom et begrenset opplag med semi-tilpassede jaktgeværer, men det er fortsatt den opprinnelige Partition-designprosjektilet Nosler Senior oppfant for over 60 år siden som er selskapets flaggskipprodukt. Det har gjennomgått mange forandringer gjennom årene, men det grunnleggende designkonseptet har holdt seg uendret.

Privacy Policy