Springfield Armory Inc. er en amerikansk våpenprodusent basert i Geneseo, Illinois, og ble grunnlagt i 1974. Selskapet er i dag en av verdens største våpenprodusenter. Selskapet har fire ganger mottatt pris fra National Rifle Association (NRA) for årets beste våpen.

Etter at Springfield Armory, USAs første statlige våpendepot, ble lagt ned i 1968, begynte Elmer C. Ballance å bruke navnet “Springfield Armory” for å markedsføre sitt firma (LH Manufacturing). Selskapet hadde spesialisert seg på å produsere kopier av våpen og utstyr som var i bruk under den amerikanske borgerkrigen. Springfield Armory, som i sin tid ble åpnet av General George Washington, var et navn alle entusiaster av den amerikanske borgerkrigen kjente godt, og Ballance økte sitt salg betraktelig etter at han tok i bruk navnet i markedsføringen av sine produkter. Ballances første produkt var en kopi av den velkjente M14 riflen som ble brukt av sørstatene under borgerkrigen. Ballance begynte i San Antonio, Texas, og kort tid etter flyttet han selskapet til Devine, Texas, hvor selskapet økte både salg og popularitet. I 1974 solgte Ballance selskapet til familien Reese, som hadde en veletablert produksjonsfabrikk i Illinois. Selskapet utvidet sitt spekter til pistoler, spesielt da M1911 modellen. Etter ytterligere suksess begynte selskapet å forgrene seg til andre typer skytevåpen. Selskapet, som nå drives av Dennis Reese og Tom Reese, produserer og importerer dusinvis av forskjellige skytevåpen i mange stilarter og modeller. Et motto som alltid har vært brukt av selskapet er “The First Name in American Firearms”, og selv om det er en påstand som ikke har noen tilhørighet i virkeligheten, har amerikanerne trykket selskapet og deres våpen til sitt bryst. Selskapet selv hevder mottoet og deres firmanavn er ment som en hyllest til det første amerikanske nasjonaldepoet. Selv om mange amerikanere fortsatt tror at Springfield Armory er statlige tilknyttet, stemmer det altså ikke.

Produkter

Selskapets hovedprodukter er i dag M1911 pistoler, og rifleserien M1A. Det er også importør av den kroatiske HS2000-pistolen, samt XD-serien (X-Treme-Duty). Selskapet har siden 2002 hatt enerett for import av de kroatiske våpnene til Nord-Amerika. Selskapet tilbød tidligere også såkalte kloner av M1 Garand, Beretta BM59, FN FAL, HK 91 og M6 Scout. De er også importør av Tanfoglio og Astra halvautomatiske pistoler som selges videre i hele Nord-Amerika under Springfield Armory navnet.

Springfield Armory er også velkjent for å produsere en full-custom M1911A1s og semi-custom XD pistoler, begge kraftig ombygget og modifisert fra standardserien. Springfield har de siste 20 årene hatt så stor suksess med å tilby skreddersydde våpen som bygger på kjente standardvåpen, at de har startet en helt egen avdeling med over 800 ansatte som utelukkende jobber med å skreddersy våpen. Selv om Springfield Armory er en våpenprodusent som strengt tatt har tjent mer penger på å gjøre om våpen produsert av andre, samt import, har de også utviklet et par spesialmodeller selv. Deres Bureau M1911 var for få år siden bare en av to pistoler som ble funnet verdig av å bli vurdert som det nye tjenestevåpenet til amerikanske politistyrker og FBI agenter. Selv om det er en enorm anerkjennelse bare å bli vurdert, fikk de aldri kontrakten, for den gikk som mange vet til Beretta.

Rod Blagojevich

Den tidligere guvernøren Rod Blagojevich har i hele sin karriere jobbet for nye, strengere våpenlover i Illinois, og hele USA for den del. Spesielt har han ønsket å redusere antall helautomatiske våpen som er i private hender. Springfield Armory har spilt en stor rolle i arbeidet for å stoppe alle hans forslag. En av de større aksjonærene i Springfield armory, Dennis Reese, har flere ganger uttalt offentlig at om Rod Blagojevich får gjennom sine forslag vil de forlate Illinois.

Den 13. juli 2007, på 100-årsdagen for National Matches, annonserte Reese at selskapet ville gi 1 million dollar til NRAs “Competitive Shooting & National Championships Endowment” og utfordret andre produsenter til å donere like mye. Kanskje ikke så rart de har blitt tildelt flere priser fra NRA.

Privacy Policy